Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [CNN Greece]: Συρία: Έκκληση της αντιπολίτευσης στον ΟΗΕ να λάβει μέτρα για τους αμάχους στο Χαλέπι
[CNN Greece]: Συρία: Έκκληση της αντιπολίτευσης στον ΟΗΕ να λάβει μέτρα για τους αμάχους στο Χαλέπι

[CNN Greece]: Συρία: Έκκληση της αντιπολίτευσης στον ΟΗΕ να λάβει μέτρα για τους αμάχους στο Χαλέπι

Να αναλάβει άμεσα δράση για την προστασία των αμάχων στο ανατολικό Χαλέπι της Συρίας καλεί τον ΟΗΕ η συριακή αντιπολίτευση.

«Το καθεστώς του Άσαντ και οι σύμμαχοί του μετέτρεψαν τις απελευθερωμένες περιοχές του Χαλεπιού σε ανοιχτό τάφο», αναφέρει σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Άνας αλ Άμπντεχ, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ).

«Η κλιμάκωση αυτή είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένα ακόμη στον μακρύ ματωμένο κατάλογο του καθεστώτος Άσαντ», προσθέτει και καλεί τον ΟΗΕ να επέμβει προκειμένου να σταματήσει η βάρβαρη επίθεση εναντίον των αμάχων.

Από τους 250.000 άμαχους που ζούσαν πολιορκημένοι από το καθεστώς στο ανατολικό Χαλέπι, πάνω από 50.000 κάτοικοι το εγκατέλειψαν μέσα στις τελευταίες τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη όλης της πόλης στη βόρεια Συρία στις 15 Νοεμβρίου, οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν ανακτήσει σχεδόν το 40% του ανατολικού Χαλεπιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!