Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Συνεχίζεται η μάχη με την ρύπανση στον Σαρωνικό – Τεράστιες συνέπειες από την καταστροφή
[CNN Greece]: Συνεχίζεται η μάχη με την ρύπανση στον Σαρωνικό – Τεράστιες συνέπειες από την καταστροφή

[CNN Greece]: Συνεχίζεται η μάχη με την ρύπανση στον Σαρωνικό – Τεράστιες συνέπειες από την καταστροφή

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ. Παρά το γεγονός ότι συνεργεία καθαρισμού δίνουν “μάχη” για την απορρύπανση των ακτών, το Σάββατο εμφανίστηκαν κηλίδες και μεγάλα κομμάτια πίσσας μέχρι το Λαγονήσι και την Σαρωνίδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νικόλαο Λαγκαδιανο, στην περιοχή του Λαγονησίου παρατηρήθηκε ρύπανση από πετρέλαιο μαζούτ, η οποία αντιμετωπίστηκε με ρίψη απορροφητικών ρολών, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε καθαρισμός της ακτής από συνεργεία καθαρισμού.

Μπορεί από την κυβέρνηση να ήθελαν αρχικά να υποβαθμίσουν το μέγεθος της καταστροφής, ωστόσο το υπουργείο Υγείας αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις κρούουν το κώδωνα του κινδύνου.

Οι συνέπειες δεν μένουν μόνο στις μαύρες από την πίσσα ακτές, αλλά επεκτείνονται στην υγεία όσων τολμηρών κολυμπούν , στην διατροφική αλυσίδα, στην αλιεία αλλά και στον τουρισμό.

“Πολύ σοβαρές διαστάσεις…”

«Αν η βύθιση του αγκυροβολημένου δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, αρχικά, είχε χαρακτηριστικά ενός ναυτικού ατυχήματος, μικρής κλίμακας, δυστυχώς σήμερα τείνει να λάβει πολύ σοβαρότερες διαστάσεις πλήττοντας σημαντικά μεγάλο μέρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του Σαρωνικού κόλπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ερευνητών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!