Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Συνάντηση Παυλόπουλου – Χριστοδουλίδη: Κυπριακό και Τουρκία στο «τραπέζι» των συζητήσεων
[CNN Greece]: Συνάντηση Παυλόπουλου – Χριστοδουλίδη: Κυπριακό και Τουρκία στο «τραπέζι» των συζητήσεων

[CNN Greece]: Συνάντηση Παυλόπουλου – Χριστοδουλίδη: Κυπριακό και Τουρκία στο «τραπέζι» των συζητήσεων

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη , είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος , στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο ΠτΔ επιβεβαίωσε την απόλυτη ταύτιση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τη συγκρότηση αρραγούς μετώπου υπεράσπισης των δικαιωμάτων των δύο χωρών.

Ως προς το Κυπριακό , επανέλαβε ότι είναι διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα, επισημαίνοντας, ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει η Τουρκία να κατανοήσει πλήρως, και τάχθηκε υπέρ της επίλυσής του, το ταχύτερο δυνατό, με πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου.

«Με βάση τις διατάξεις αυτές, η λύση του Κυπριακού σημαίνει, μεταξύ άλλων, κράτος ομοσπονδιακού -η συνομοσπονδία είναι αδιανόητη ως μορφή κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης- τύπου, και κράτος πλήρως κυρίαρχο, γεγονός που, a priori, αποκλείει στρατεύματα κατοχής στο έδαφός του και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Ακολούθως, σημείωσε ότι «πάντοτε κατά πλήρη εφαρμογή του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου, Ελλάδα και Κύπρος θα υπερασπισθούν, στο ακέραιο, τα σύνορά τους, την επικράτειά τους και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνης τους, που είναι, αυτοθρόως, και σύνορα, επικράτεια και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και υπογράμμισε ότι «η τουρκική αυθαιρεσία εν προκειμένω δεν θα περάσει».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τουρκικής αυθαιρεσίας είναι το λεγόμενο Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της φερόμενης ως κυβέρνησης της Λιβύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!