Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Σημαντική πρόοδος στη συνεργασία των BRICS διαπιστώθηκε κατά την όγδοη σύνοδο κορυφής της Γκόα
[CNN Greece]: Σημαντική πρόοδος στη συνεργασία των BRICS διαπιστώθηκε κατά την όγδοη σύνοδο κορυφής της Γκόα

[CNN Greece]: Σημαντική πρόοδος στη συνεργασία των BRICS διαπιστώθηκε κατά την όγδοη σύνοδο κορυφής της Γκόα

Με την έκδοση κοινής διακήρυξης και την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας και μνημονίων κατανόησης ( MoUs) ολοκληρώθηκε η 8η σύνοδος κορυφής της ομάδας των χωρών BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής), που πραγματοποιήθηκε στην Γκόα (Goa) της Ινδίας.

Η σύνοδος είχε θέμα «Δημιουργία των κατάλληλων, χωρίς αποκλεισμούς, συλλογικών λύσεων» και σηματοδότησε την 10η επέτειο του μηχανισμού συνεργασίας των BRICS.

Αν και βρέθηκαν αντιμέτωπες με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την οικονομική επιβράδυνση που ακολούθησε, οι πέντε χώρες κατάφεραν αξιοσημείωτα επιτεύγματα την τελευταία δεκαετία. Για την επερχόμενη δεκαετία, οι ηγέτες των χωρών της ομάδας BRICS τόνισαν στη διακήρυξη της Γκόα την αποφασιστικότητά τους να παγιώσουν την εμπιστοσύνη και να δράσουν από κοινού για την ανάπτυξη.

Η διακήρυξη της Γκόα εξέτασε την πρόοδο που έγινε από την περυσινή σύνοδο κορυφής στη Ρωσία, ιδιαίτερα την πρόοδο αναφορικά με τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (New Development Bank, NDB) και την έναρξη της συμφωνίας συναλλαγματικών διαθεσίμων (Contingent Reserve Arrangement, CRA).

Σύμφωνα με έκθεση του προέδρου της NDB Κουνταπούρ Βαμάν Καμάθ (Kundapur Vaman Kamath), έχει εγκριθεί η πρώτη δέσμη των δανείων της τράπεζας για επενδυτικά σχέδια στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις χώρες BRICS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!