Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Σημάδια «ζωής» στο κεντρικό πυρηνικό εργοστάσιο της Βόρειας Κορέας
[CNN Greece]: Σημάδια «ζωής» στο κεντρικό πυρηνικό εργοστάσιο της Βόρειας Κορέας

[CNN Greece]: Σημάδια «ζωής» στο κεντρικό πυρηνικό εργοστάσιο της Βόρειας Κορέας

Σημάδια… ζωής στο κεντρικό πυρηνικό εργοστάσιο τηςΒόρειας Κορέας εντοπίζουν νέες δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως έχει βάλει και πάλι μπροστά στη διαδικασία μετατροπής ραδιενεργού υλικού σε καύσιμο.

Σε περίπτωση που ισχύει αυτό, ενισχύεται η αποτυχία της δεύτερης Συνόδου Κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν τον περασμένο Φεβρουάριο, στο να επέλθει πρόοδος στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.

Το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσινγκτον επισημαίνει ότι στις φωτογραφίες από το πυρηνικό εργοστάσιο του Yongbyon από τις 12 Απριλίου, απεικονίζονται πέντε εξειδικευμένα οχήματα κοντά στην εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου και του εργαστηρίου ραδιοχημείας.

Στο παρελθόν τα οχήματα αυτά είχαν συνδεθεί με τη μεταφορά ραδιενεργού υλικού και η πρόσφατη δραστηριότητα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και σήμερα σε ανάλογη δραστηριότητα, αναφέρει το Κέντρο.

Κάτι τέτοιο συνιστά σημαντική εξέλιξη, ιδιαίτερη τη χρονική στιγμή που συμβαίνει, τόσο σύντομα μετά την αποτυχία των δύο ηγετών να έρθουν σε συμφωνία για το YongByon στο Ανόϊ, επισημαίνει ο Jenny Town, ειδικός του Κέντρου Stimson στη Βόρεια Κορέα.

Ο Τραμπ έχει συναντηθεί δύο φορές με τον Κιμ, στην προσπάθειά του να τον πείσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα που απειλεί τις ΗΠΑ. Μέχρι, τώρα, ωστόσο, δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος, ενώ οι συνομιλίες στο Ανόϊ απέτυχαν παταγωδώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!