Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Σικάγο: Οι φόνοι ξεπέρασαν τους 700 το 2016
[CNN Greece]: Σικάγο: Οι φόνοι ξεπέρασαν τους 700 το 2016

[CNN Greece]: Σικάγο: Οι φόνοι ξεπέρασαν τους 700 το 2016

Έξαρση των πράξεων βίας παρατηρείται στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, το Σικάγο , όπου οι φόνοι έχουν ξεπεράσει τους 700 φέτος.

Οι φόνοι έχουν αυξηθεί κατά 55% – μόνο τον Νοέμβριο έγιναν 77 – σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Φρανκ Τζιανκαμίλο. «Τα επίπεδα της βίας που έχουμε δει φέτος σε μερικές από τις κοινότητές μας είναι εντελώς απαράδεκτα», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Έντι Τζόνσον σε δήλωσή του.

Ο αριθμός των φόνων στο Σικάγο – πόλης 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων – ξεπερνά τους αντίστοιχους φόνους στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία από τις αστυνομικές διευθύνσεις των δύο πόλεων. Και οι δύο αυτές πόλεις έχουν αρκετά μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων από το Σικάγο.

Το μεγαλύτερο μέρος των βίαιων επεισοδίων στο Σικάγο διεξάγεται στις φτωχές δυτικές και νότιες συνοικίες της πόλης.

«Αυτές αποτελούν ζώνες ανθρώπινης καταστροφής. Και πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου θα χρειαστεί να χτίσουμε υποδομές για να βελτιώσουμε τις κοινότητες», δήλωσε ο 32χρονος ιερέας και ιδρυτής της οργάνωσης Acts of Love Campaign, που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στο Σικάγο, Ουίλιαμ Χολ.

Η εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις της πόλης έχει πληγεί κυρίως λόγω του θανάτου του Λακάν Μακ Ντόναλντ, ενός μαύρου εφήβου, που έχασε τη ζωή του επειδή τον πυροβόλησε ένας λευκός αστυνομικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!