Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας διάδοχος προειδοποιεί «όσους εκμεταλλεύονται» την υπόθεση Κασόγκι
[CNN Greece]: Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας διάδοχος προειδοποιεί «όσους εκμεταλλεύονται» την υπόθεση Κασόγκι

[CNN Greece]: Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας διάδοχος προειδοποιεί «όσους εκμεταλλεύονται» την υπόθεση Κασόγκι

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχοςΜοχάμεντ μπιν Σαλμάν προειδοποίησε «όσους εκμεταλλεύονται» την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ασκώντας μια έμμεση κριτική εναντίον της Τουρκίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ εντάχθηκαν απότομα έπειτα από τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου της Σαουδικής Αραβίας στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Άνθρωπος με πολλές διασυνδέσεις στη βασιλική οικογένεια που όμως είχε επικρίνει κάποιες από τις αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου μπιν Σαλμάν, ο αρθρογράφος της Washington Post Κασόγκι δολοφονήθηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου από μια ομάδα 15 πρακτόρων που έφτασαν από το Ριάντ στην Τουρκία. Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε σάλο σε διεθνές επίπεδο.

Τούρκοι αξιωματούχοι ήταν οι πρώτοι που δήλωσαν ότι ο δημοσιογράφος ήταν θύμα ανθρωποκτονίας, προτρέποντας τους Σαουδάραβες να αποκαλύψουν πού βρισκόταν η σορός του, η οποία δεν βρέθηκε ποτέ.

«Ο θάνατος του Τζαμάλ Κασόγκι είναι ένα πολύ οδυνηρό έγκλημα», δήλωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε στη σαουδαραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat.

«Οποιοσδήποτε εκμεταλλεύεται πολιτικά την υπόθεση πρέπει να σταματήσει να το πράττει και να προσκομίσει αποδείξεις στο δικαστήριο, γεγονός που θα συμβάλει στην απόδοση δικαιοσύνης», συνέχισε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην Τουρκία.

Ο πρίγκιπας σημείωσε ότι ελπίζει σε στενές σχέσεις με «όλες τις ισλαμικές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας».

Η εισαγγελία της Σαουδικής Αραβίας έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος περισσοτέρων 20 προσώπων και έχει ζητήσει την επιβολή της θανατικής ποινής σε πέντε εξ αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!