Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «Σαν παλιός εραστής»: Επιστολή Τίμερμανς στους Βρετανούς
[CNN Greece]: «Σαν παλιός εραστής»: Επιστολή Τίμερμανς στους Βρετανούς

[CNN Greece]: «Σαν παλιός εραστής»: Επιστολή Τίμερμανς στους Βρετανούς

Την άποψη ότι η Βρετανία έχει «πληγωθεί» από το Brexit και αναμένεται να… πληγωθεί ακόμη περισσότερο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς , ο οποίος έγραψε μια επιστολή… αγάπης στον Βρετανικό λαό υποσχόμενος ότι η ευρωπαϊκή «αγκαλιά» θα είναι πάντα ανοιχτή.

Στην εν λόγω επιστολή, ο Τίμερμανς τονίζει πως ο βρετανικός σκεπτικισμός αποτέλεσε επί σειρά ετών προτέρημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ παρομοιάζει τον εαυτό του με έναν παλιό εραστή που απορρίφθηκε…

Γράφοντας για τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Τίμερμανς τονίζει ότι ερωτεύτηκε για πρώτη φορά τη Βρετανία και τον λαό της την εποχή που φοιτούσε στο βρετανικό σχολείο Saint George στη Ρώμη.

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο Τίμερμανς τονίζει πως οι Βρετανοί πάντα θα αποκαλούν την Ευρώπη «την ήπειρο».

«Βοηθάει να δημιουργείτε την απόσταση που πιστεύετε ότι έχετε ανάγκη. Αλλά αυτό σας αποτρέπει να δείτε ότι όλοι χρειαζόμαστε κάποιες αποστάσεις μεταξύ μας. Το κάθε ευρωπαϊκό κράτος είναι μοναδικό. Οι διαφορές μας είναι πηγή θαυμασμού, έκπληξης, δυσφορίας, παρεξηγήσεων, γελοιοποίησης, καρικατούρας και ναι, αγάπης» τονίζει ο Τίμερμανς.

Οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο, όταν η ΓηραιάΑλβιώνα θα έχει πλέον αποχωρήσει επίσημα από το μπλοκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!