Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Salvator Mundi: Είναι τελικά fake ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου;
[CNN Greece]: Salvator Mundi: Είναι τελικά fake ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου;

[CNN Greece]: Salvator Mundi: Είναι τελικά fake ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου;

Το έργο «Salvator Mundi» -Σωτήρας του κόσμου-, το οποίο αποδίδεται στονΛεονάρντο ντα Βίντσι και είναι ο πιο ακριβός πίνακας όλων των εποχών, ενώ το 2017 πωλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή – ρεκόρ των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν θα συμπεριληφθεί τελικά στη μεγάλη αφιερωματική έκθεση για τα 500 χρόνια από το θάνατο του καλλιτέχνη, στο Λούβρο το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η διαμάχη μεταξύ ιστορικών Τέχνης και κυρίως εμπειρογνωμόνων μαίνεται, με κάποιους να αποδίδουν το έργο στον Ντα Βίντσι και άλλους να δηλώνουν βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για έργο του κορυφαίου της Αναγέννησης. Οι επιμελητές του Λούβρου, όμως, εκτιμούν ότι δεν μπορούν να αποδώσουν το έργο αποκλειστικά και μόνο στον Ντα Βίντσι.

Ο Μάρτιν Κεμπ, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στην Οξφόρδη και ένας εκ των κορυφαίων ειδικών στο έργο του Ντα Βίντσι, ο οποίος επιμένει ότι πρόκειται για «χαμένο έργο του Δασκάλου». .Άλλοι ειδικοί, παραμένουν επιφυλακτικοί και ορισμένοι απορρίπτουν κατηγορηματικά την πιθανότητα ότι πρόκειται για έργο του Ντα Βίντσι.

Ο πίνακας, που απεικονίζει τον Ιησού με το δεξί χέρι σε σχήμα ευλογίας και το αριστερό να κρατά μία σφαίρα, είχε πωληθεί το 1958 έναντι 50 λιρών σε δημοπρασία στο Λονδίνο, καθώς αποδιδόταν σε ζωγράφο της σχολής Ντα Βίντσι και όχι στον ίδιο τον μεγαλοφυή καλλιτέχνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!