Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Σάλος στη Βρετανία: Καθηγητής ελληνικής λογοτεχνίας πουλούσε παράνομα βιβλικά κειμήλια (pics)
[CNN Greece]: Σάλος στη Βρετανία: Καθηγητής ελληνικής λογοτεχνίας πουλούσε παράνομα βιβλικά κειμήλια (pics)

[CNN Greece]: Σάλος στη Βρετανία: Καθηγητής ελληνικής λογοτεχνίας πουλούσε παράνομα βιβλικά κειμήλια (pics)

Στο «μικροσκόπιο» της βρετανικής αστυνομίας έχει μπει ένας διακεκριμένος ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης , ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή αρχαίων κομματιών και κειμηλίων της Βίβλου και την πώλησή τους σε μια αμφιλεγόμενη αμερικανική εταιρεία που εμπλέκεται σε σκάνδαλο με αγοραπωλησίες βιβλικών κειμηλίων.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, πρόκειται για τον Ντερκ Όμπινγκ, έναν από τους γνωστότερους καθηγητές Κλασσικών Σπουδών, ο οποίος φαίνεται πως ήταν ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης αυτής.

Σε έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την Εταιρεία Αιγυπτιακών Εξερευνήσεων που ελέγχει το Πρόγραμμα «Oxyrhynchus Papyri», ο Όμπινγκ κατηγορείται ότι πούλησε χωρίς άδεια έναν άγνωστο αριθμό αρχαίων θραυσμάτων στη γνωστή αμερικανική αλυσίδα πωλήσεων έργων τέχνης Hobby Lobby.

Οι ιδιοκτήτες της Hobby Lobby, η οικογένεια Γκριν, είναι εξέχοντες Χριστιανοί Ευαγγελιστές και, υπό την καθοδήγηση από τον πρόεδρο της εταιρείας, Στιβ Γκριν, βρέθηκαν πίσω από την ίδρυση του αξίας 400 εκατ. δολαρίων Μουσείου της Βίβλου το 2017, με έδρα την Ουάσινγκτον.

Σε ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Αιγυπτιακών Εξερευνήσεων (EES) υποστήριξε ότι το Μουσείο της Βίβλου ανέφερε ότι 11 θραύσματα είχαν πουληθεί σε αυτό από τον Όμπινγκ σε δύο παρτίδες το 2010.

Τόσο η EES όσο και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επιβεβαίωσαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ενδελεχής έρευνα σε βάρος του καθηγητή Όμπινγκ, αν και ο ίδιος εξακολουθεί να εργάζεται στο Τμήμα Κλασσικών Σπουδών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!