Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Σάλος με δηλώσεις αστυνομικού: «Αυτά συμβαίνουν» είπε για τη δολοφονία 3χρονης
[CNN Greece]: Σάλος με δηλώσεις αστυνομικού: «Αυτά συμβαίνουν» είπε για τη δολοφονία 3χρονης

[CNN Greece]: Σάλος με δηλώσεις αστυνομικού: «Αυτά συμβαίνουν» είπε για τη δολοφονία 3χρονης

Πρώην επικεφαλής της αστυνομίας στις Φιλιππίνες που ήταν αρμόδιος για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών στη διάρκεια των πιο αιματηρών ετών, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν είναι τέλειος και ότι «λάθη συμβαίνουν» ερωτηθείς για το φόνο ενός τρίχρονου κοριτσιού στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Ο Ρόναλντ ντε λα Ρόσα, γερουσιαστής που έχει διατελέσει επικεφαλής της αστυνομίας αρμόδιος για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, στη διάρκεια του οποίου έχουν σκοτωθεί χιλιάδες χρήστες και φερόμενοι έμποροι, δήλωσε ότι «οι παράπλευρες απώλειες» είναι αναπόφευκτες στις αστυνομικές επιχειρήσεις, αναφερόμενος στον φόνο της 3χρονης Μίκα Ουλπίνα σε μια επαρχία κοντά στη Μανίλα, την προηγούμενη Κυριακή.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του κοριτσιού, ένας φερόμενος έμπορος ναρκωτικών που άνοιξε πυρ εναντίον τους όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν, το χρησιμοποίησε σαν ανθρώπινη ασπίδα. Η μητέρα του κοριτσιού απορρίπτει αυτή την εκδοχή.

«Δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο», σχολίασε ο ντε λα Ρόσα.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του νηπίου θα πρέπει να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία στις Φιλιππίνες.

Τον προηγούμενο μήνα, 11 εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ ζήτησαν να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες, εξαιτίας «του συγκλονιστικά μεγάλου αριθμού παράνομων φόνων από την αστυνομία», τους οποίους η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ερευνήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!