Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 20 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ρωσία: Στη λίστα των «πρακτόρων εξωτερικού» εννέα αμερικανικά ΜΜΕ
[CNN Greece]: Ρωσία: Στη λίστα των «πρακτόρων εξωτερικού» εννέα αμερικανικά ΜΜΕ

[CNN Greece]: Ρωσία: Στη λίστα των «πρακτόρων εξωτερικού» εννέα αμερικανικά ΜΜΕ

Το Ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης καταχώρισε εννέα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στον κατάλογο με τους «πράκτορες του εξωτερικού» μετά την επικύρωση σχετικού νόμου από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι αποφάσισε να καταχωρίσει τα επιδοτούμενα από το αμερικανικό Κογκρέσο VOA και RFE/RL, όπως και άλλα επτά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με αυτά τα δύο, στον κατάλογο καθώς «ασκούν καθήκοντα ξένου πράκτορα».

Στα τέλη του Νοεμβρίου, ο Πούτιν επικύρωσε έναν νόμο που επιτρέπει την καταχώριση οποιουδήποτε διεθνούς μέσου ενημέρωσης που λειτουργεί στη Ρωσία στον κατάλογο αυτόν με τους «πράκτορες του εξωτερικού» βάσει σχετικής απόφασης που θα λαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιδρώντας στο γεγονός ότι το ρωσικό δίκτυο RT καταχωρίστηκε ως «πράκτορας του εξωτερικού» στις ΗΠΑ.

Τον νόμο αυτό, καταδίκασε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κατήγγειλε ότι:

Ο νόμος, που επικρίθηκε επίσης έντονα από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και τη Διεθνή Αμνηστία, υποχρεώνει κυρίως τα μέσα ενημέρωσης που αφορά να δίδουν πληροφορίες στις αρχές για την οικονομική τους κατάσταση και να αναφέρουν στα κείμενά τους ότι έχουν καταχωριστεί ως «πράκτορες».

Οι ραδιοσταθμοί VOA και RFE/RL, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το αμερικανικό Κογκρέσο, ήταν τα πρώτα μέσα ενημέρωσης που είχαν προειδοποιηθεί από τη Μόσχα για μια πιθανή καταχώρισή τους προσεχώς σε αυτόν τον κατάλογο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!