Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ρωσία: Έχουμε καταστρέψει όλα τα χημικά όπλα που δημιουργήθηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης
[CNN Greece]: Ρωσία: Έχουμε καταστρέψει όλα τα χημικά όπλα που δημιουργήθηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης

[CNN Greece]: Ρωσία: Έχουμε καταστρέψει όλα τα χημικά όπλα που δημιουργήθηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης

Η Ρωσία έχει καταστρέψει πλήρως τα αποθέματα χημικών όπλων που διέθετε, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν η χώρα εξακολουθεί να έχει αποθέματα του νευροπαραλυτικού αερίου Novichok (Νοβιτσόκ).

«Έχουμε καταστρέψει ανεξαιρέτως όλα τα χημικά όπλα που υπήρχαν και είχαν δημιουργηθεί στην Σοβιετική Ένωση . Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν επισήμως, παρουσία του Ρώσου προέδρου σε απευθείας σύνδεση, καταστράφηκε το τελευταίο βλήμα χημικού όπλου. Για αυτό γενικά δεν έχουμε χημικά όπλα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός.

Τι είναι ο νευροτοξικός παράγοντας Novichok

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες, ενώ όλες οι επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών ακυρώνονται, με πρώτο «θύμα» της απόφασης αυτής τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είχε προσκληθεί να επισκεφθεί τη χώρα, ενώ και οι βρετανοί υπουργοί, αλλά και μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Στην σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρει την φράση της Τερέζα Μέι και γράφει στη συνέχεια απευθυνόμενη στην βρετανίδα πρωθυπουργό:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!