Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [CNN Greece]: Ρόμαν Πολάνσκι: Η σκιά του παρελθόντος του πέφτει βαριά πάνω από τη Βενετία
[CNN Greece]: Ρόμαν Πολάνσκι: Η σκιά του παρελθόντος του πέφτει βαριά πάνω από τη Βενετία

[CNN Greece]: Ρόμαν Πολάνσκι: Η σκιά του παρελθόντος του πέφτει βαριά πάνω από τη Βενετία

Η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της 76ης Μόστρα ς , η Αργεντινή σκηνοθέτης Λουκρέσια Μαρτέλ, δεν στηρίζει το Ρόμαν Πολάνσκι , αλλά θεωρεί σωστό που η ταινία του βρίσκεται στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Και εξηγεί τους λόγους.

«Δεν ξεχωρίζω τον άνθρωπο από την τέχνη του», είπε η Λουκρέσια Μαρτέλ, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον Ρόμαν Πολάνσκι, ο οποίος συμμετέχει φέτος με το «J’ Accuse» στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 76ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, εκεί όπου η Αργεντινή σκηνοθέτης εκτελεί χρέη Προέδρου της κριτικής επιτροπής.

«Δεν θα τον συγχαρώ, αλλά θεωρώ ότι είναι σωστό που η ταινία του βρίσκεται στο Φεστιβάλ. Ένας άνθρωπος που διαπράττει ένα έγκλημα και το θύμα θεωρεί ότι έχει ικανοποιηθεί από την “τιμωρία”, είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να το κρίνω. Είναι δύσκολο να ορίσεις ποια είναι η σωστή προσέγγιση απέναντι σε ανθρώπους που έχουν διαπράξει συγκεκριμένα πράγματα και έχουν δικαστεί γι’ αυτά. Νομίζω πως τέτοιες ερωτήσεις είναι μέρος της συζήτησης που γίνεται στην εποχή μας. Πρέπει να αναπτύξουμε το διάλογο και ένα Φεστιβάλ είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να γίνει αυτή η συζήτηση».

Η Λουκρέσια Μαρτέλ @Joel C Ryan/Invision/AP

Η «συζήτηση» είναι ο βιασμός μιας ανήλικης κοπέλας για τον οποίο κατηγορείται ο Ρόμαν Πολάνκσι από τη δεκαετία του ’70, με αποτέλεσμα να είναι όλα αυτά τα χρόνια «εξόριστος» στην Ευρώπη, καθώς στην Αμερική είναι καταζητούμενος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!