Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έχουμε πολλές εναλλακτικές εκτός από την ΕΕ
[CNN Greece]: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έχουμε πολλές εναλλακτικές εκτός από την ΕΕ

[CNN Greece]: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έχουμε πολλές εναλλακτικές εκτός από την ΕΕ

Η Τουρκία έχει πάρα πολλές εναλλακτικές, εκτός από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , διευκρινίζοντας όμως ότι, παρά την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου να παγώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα, «δεν έχει κλείσει το βιβλίο της ΕΕ».

«Δεν έχουμε ακόμη κλείσει το βιβλίο της ΕΕ (…), όμως το τρέχον πλαίσιο δεν μας επιτρέπει να έχουμε αισιόδοξες προσδοκίες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, και πρόσθεσε: «Υπάρχουν για την Τουρκία πάρα πολλές εναλλακτικές» εκτός από την ΕΕ.

Χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους πιθανούς εταίρους. «Μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έναν από αυτούς», τόνισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να ενταχθεί στην ΕΕ «με οποιοδήποτε κόστος» και άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ενδέχεται να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), ενός μπλοκ στο οποίο συμμετέχουν η Κίνα, η Ρωσία και κράτη της κεντρικής Ασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!