Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ψήφος αποδήμων: Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα για τις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς
[CNN Greece]: Ψήφος αποδήμων: Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα για τις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

[CNN Greece]: Ψήφος αποδήμων: Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα για τις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ξεκίνησαν οι επικοινωνίες από το γραφείο του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, με «φόντο» την ψήφο των αποδήμων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα ραντεβού με τους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα έχουν ήδη κλειδώσει ενώ συνεχίζονται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Η συνάντηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά έχει οριστεί για την Παρασκευή στις 12:00

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Η ψήφος του απόδημου ελληνικού βάζει… φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Δεδομένου ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών απαιτεί τουλάχιστον 200 ψήφους, η κυβέρνηση έχει «ανάγκη» κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ . Και τα δύο κόμματα, όμως, εγείρουν ξεχωριστά τις δικές τους ενστάσεις. Μάλιστα, βασική διαφωνία είναι εάν η ψήφος των ομογενών θα προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα ή όχι.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ψήφος των ομογενών θα πρέπει να προσμετράται στην τελική κατάταξη ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα της επικράτειας. Στο σημείο αυτό διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι οι ομογενείς με την ψήφο τους θα πρέπει να εκλέγουν μόνο έναν αριθμό βουλευτών. Ωστόσο, αρκετοί συνταγματολόγοι θεωρούν ότι το σημείο αυτό δεν είναι απολύτως συνταγματικό.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται θα κινείται περισσότερο προς την επιστολικήψήφο. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!