Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Πρώτοι στον κόσμο Έλληνες μαθητές σε διαγωνισμό τεχνολογίας στις ΗΠΑ
[CNN Greece]: Πρώτοι στον κόσμο Έλληνες μαθητές σε διαγωνισμό τεχνολογίας στις ΗΠΑ

[CNN Greece]: Πρώτοι στον κόσμο Έλληνες μαθητές σε διαγωνισμό τεχνολογίας στις ΗΠΑ

Παγκόσμια διάκριση έλαβαν πέντε Έλληνες μαθητές λυκείου από τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο διαγωνισμό τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Όστιν του Τέξας.

Η πενταμελής νικήτρια ομάδα κατάφερε να κυριαρχήσει ανάμεσα σε 39 ομάδες από 24 χώρες στον σχολικό διαγωνισμό Stem «F1 In School», όπου σχεδίασαν τη δική τους Formula 1 και κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη θέση.

Τους πρωταθλητές Χάρη Κάλφα, Κυριάκο Θεοφανίδη, Στέλιο Μαυρομάτη, Αγγελική Σαμαρά και Βασιλεία Νιάβη, υποδέχτηκε σήμερα Τρίτη, στις 12:00 ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο για να τους συγχαρεί και σε προσωπικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Ήταν μοναδική εμπειρία κι ευκαιρία», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγελική Σαμαρά, η οποία υπογραμμίζει ότι αυτό που θέλουν είναι να εμπνεύσουν κι άλλους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους.

Η συνταγή της επιτυχίας τους πάντως όπως επισημαίνει ο Κυριάκος Θεοφανίδης ήταν «η ομαδική δουλειά, η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας κι η αφοσίωση. Το θέλαμε πολύ». Από την πλευρά της η 16χρονη Αγγελική συμπληρώνει:

Όπως τονίζουν οι νικητές του διαγωνισμού η νίκη τους είναι σταθμός για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ορισμένοι θα αφοσιωθούν στα μαθήματά τους, ενώ κάποιοι άλλοι θα διεκδικήσουν την πρωτιά και τον επόμενο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!