Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Προσβλέπουν σε πολιτική συμφωνία για αξιολόγηση έως το τέλος του 2016
[CNN Greece]: Προσβλέπουν σε πολιτική συμφωνία για αξιολόγηση έως το τέλος του 2016

[CNN Greece]: Προσβλέπουν σε πολιτική συμφωνία για αξιολόγηση έως το τέλος του 2016

Το τέλος της χρονιάς βάζουν πλέον ελληνική κυβέρνηση και ευρωπαϊκοί θεσμοί ως στόχο για την επίτευξη της πολιτικής συμφωνίας που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης .

Εκ των πραγμάτων λοιπόν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να καταγραφεί η σημαντική πρόοδος στην διαπραγμάτευση που διαπίστωσαν χθες οι κ.κ. Μοσκοβισί και Κερέ κατά την συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κατάληξη.

Κυβερνητικές πηγές είναι ενδεικτικό πως σχολίαζαν για το περιεχόμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον εκτελεστικό σύμβουλο της ΕΚΤ, πως οι δυο τους ανέφεραν ότι ως το τέλος του 2016 θα πρέπει να έχει επέλθει η πολιτική συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών.

Οι Τσίπρας και Κερέ συζήτησαν διεξοδικά για την δεύτερη αξιολόγηση και επιβεβαίωσαν τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) την Ελλάδα, με απόφαση της ΕΚΤ. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και έναρξη της συζήτησης για το χρέος με εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων και μακρυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσής του.

Ομοίως, ο οδικός χάρτης επιβεβαιώθηκε και στην συνάντηση Τσίπρα – Μοσκοβισί που έγινε αμέσως μετά, με τον Επίτροπο επί των Οικονομικών να μιλά για την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!