Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Προσφυγικό: «Δεν κάνουμε πίσω», διαμηνύουν οι νησιώτες από την Αθήνα (pics&vids)
[CNN Greece]: Προσφυγικό: «Δεν κάνουμε πίσω», διαμηνύουν οι νησιώτες από την Αθήνα (pics&vids)

[CNN Greece]: Προσφυγικό: «Δεν κάνουμε πίσω», διαμηνύουν οι νησιώτες από την Αθήνα (pics&vids)

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι τοπικοί άρχοντες των νησιών του Βορείου Αιγαίου, όσον αφορά στις διεκδικήσεις τους για το προσφυγικό ζήτημα, οι οποίοι διαδήλωσαν, μαζί με πολίτες τους, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διαδηλωτές έδωσαν «ραντεβού» έξω από το υπουργείο το πρωί και διαμαρτυρήθηκαν για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, αλλά και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αποφασίστηκε η επίταξη γης για τη δημιουργία των νέων, κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλες Φυλακές Ψυχών», οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στα ΚΥΤ, ενώ αντιδρούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης σχετικά με την επίταξη ακινήτων για τη δημιουργία δομών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε ανακοίνωσή της, η σημερινή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε «για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αγανάκτησή μας για την επιδεινούμενη μεταναστευτική κρίση, στην οποία έχουμε αφεθεί αβοήθητοι».

Δήμαρχος Χίου: Απαιτούμε σεβασμό

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Σταμάτης Κάρμαντζης, δήμαρχος της Χίου, εξέφρασε την αγωνία των νησιωτών «για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά μας».

«Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την αγωνία μας το ότι πρέπει να επιβιώσουμε στα νησιά μας», συμπλήρωσε και τόνισε πως «τετελεσμένες αποφάσεις μας βρίσκουν αντίθετους».

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Δεν κάνουμε πίσω

Με τη σειρά του, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ανέγνωσε το διεκδικητικό πλαίσιο των συγκεντρωμένων, τονίζοντας πως δεν θα κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!