Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Πρόσφυγες: Ζουν στις λάσπες, βγήκαν στους δρόμους (vid&pics)
[CNN Greece]: Πρόσφυγες: Ζουν στις λάσπες, βγήκαν στους δρόμους (vid&pics)

[CNN Greece]: Πρόσφυγες: Ζουν στις λάσπες, βγήκαν στους δρόμους (vid&pics)

Όλο και πιο δύσκολες γίνονται οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας ανά τη χώρα, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο “βουλιάζουν” ολοένα και περισσότερο τις ήδη ρημαγμένες ζωές τους. Και ενώ το θέμα των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στους καταυλισμούς έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα, τουλάχιστον της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, δεκάδες πρόσφυγες τόσο στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα, όσο και σε αυτό του Ωραιοκάστρου και των Διαβατών Θεσσαλονίκης, αναγκάστηκαν την Πέμπτη να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες υπό τις οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν.

Μάλιστα οι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα, το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κέντρο φιλοξενίας ανάβοντας φωτιές με ξύλα που μάζευαν από υπαίθριες αποθήκες ξύλων στην περιοχή.

Όπως είπαν στο CNN Greece οι ίδιοι οι πρόσφυγες, το κρύο είναι τσουχτερό, δεν υπάρχει φως και νερό, ενώ οι εγκαταστάσεις στη Μαλακάσα είναι κακές καθώς οι σκηνές στις οποίες φιλοξενούνται από το καλοκαίρι δεν είναι κατάλληλες πλέον ούτε για τους ίδιους, πόσο μάλλο για τα δεκάδες μικρά παιδιά που βρίσκονται στον καταυλισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!