Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Προσχέδιο απόφασης για το Χαλέπι καταθέτει η Μόσχα στο Συμβούλιο Ασφαλείας
[CNN Greece]: Προσχέδιο απόφασης για το Χαλέπι καταθέτει η Μόσχα στο Συμβούλιο Ασφαλείας

[CNN Greece]: Προσχέδιο απόφασης για το Χαλέπι καταθέτει η Μόσχα στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Η Ρωσία, καλεί τις χώρες που ασκούν επιρροή σε ομάδες συριακής αντιπολίτευσης, να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να διαχωριστούν οι μετριοπαθείς δυνάμεις από τους τρομοκράτες στο Χαλέπι.

Το προσχέδιο της απόφασης υποβλήθηκε χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.Ο Ρώσος πρεσβευτής, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε ότι το προσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο, ζητά επίσης από όλες τις πλευρές να εμποδίσουν υλική και χρηματική βοήθεια να φτάσει σε ομάδες τις οποίες το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές.

Πηγή: SANA/Handout via REUTERS/φωτογραφία αρχείου

Αυτό το προσχέδιο απόφασης είναι το τελευταίο σε μια σειρά διπλωματικών ελιγμών με στόχο να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Μόσχα, άσκησε βέτο σε προσχέδιο απόφασης που είχε υποβάλει η Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο ζητούσε την άμεση διακοπή των βομβαρδισμών από τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία, εναντίον των συνοικιών στο ανατολικό Χαλέπι, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Πάντως, κάποιοι διπλωμάτες, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι είναι μάλλον απίθανο να υποστηρίξουν την πρόταση της Ρωσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!