Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Προκηρύχθηκε πρόωρος διαγωνισμός για 750 λεωφορεία
[CNN Greece]: Προκηρύχθηκε πρόωρος διαγωνισμός για 750 λεωφορεία

[CNN Greece]: Προκηρύχθηκε πρόωρος διαγωνισμός για 750 λεωφορεία

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός ύψους 461 εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά στην προμήθεια 750 λεωφορείων , εκ των οποίων 400 προορίζονται για την Αθήνα και τα υπόλοιπα 350 για τη Θεσσαλονίκη .

Η αποσφράγιση των προσφορών για την αγορά, σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε την Πέμπτη στη Διαύγεια, θα γίνει στις 5 Ιουλίου, στις 10:00 το πρωί, δηλαδή 45 ώρες πριν οδηγηθούν οι πολίτες στις κάλπες.

Η απόφαση

Πριν λίγες ημέρες είχε αναρτηθεί απόφαση, με την οποία το ΥΠΟΜΕ ζητούσε από εταιρείες να… εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό όταν αυτός προκηρυχθεί, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Για τη χρηματοδότηση είχε σημειωθεί, στο ίδιο έγγραφο, ότι «η παρούσα προμήθεια χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων» και αμέσως μετά πως «δεν υφίσταται ανάληψη νομικών δεσμεύσεων μέχρι την οριστική ένταξη του έργου σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Π.Π. 2014-2020». Δηλαδή, το υπουργείο έψαχνε στο ΕΣΠΑ τα χρήματα για να «τρέξει» το διαγωνισμό.

Στις 24 Μαΐου, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εστάλη στην Ε.Ε. η προκήρυξη του διαγωνισμού «για την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων και τη συντήρησή τους για 15 χρόνια», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί φαίνεται να ήταν προβληματισμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η ακύρωση απόφασης από το υπουργείο Μεταφορών για την προμήθεια 92 νέων λεωφορείων και ας υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!