Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Η πρώην σύζυγος του Βλαντιμίρ Πούτιν και το ακίνητο των εκατομμυρίων δολαρίων
[CNN Greece]: Η πρώην σύζυγος του Βλαντιμίρ Πούτιν και το ακίνητο των εκατομμυρίων δολαρίων

[CNN Greece]: Η πρώην σύζυγος του Βλαντιμίρ Πούτιν και το ακίνητο των εκατομμυρίων δολαρίων

Αντιμέτωπη με σκάνδαλο διαφθοράς είναι η πρώην σύζυγος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ; Στοιχεία έρευνας του πρακτορείου Reuters έχουν μεγάλο ενδιαφέρον: συνοπτικά, εμφανίζουν ιδιωτική εταιρία που ανήκει σε πρόσωπο με το πατρικό όνομα της πρώην πρώτης κυρίας της Ρωσίας, να εισπράττει υπέρογκο ενοίκιο από ιστορικό κτίριο ιδιοκτησίας μη κυβερνητικής οργάνωσης στη θεμελίωση της οποίας σημαντικό ρόλο έπαιξε η Λιουντμίλα Πούτινα.

Αναλυτικά: σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η πρώην σύζυγος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Λιουντμίλα Πούτινα, βοήθησε στην ίδρυση και στηρίζει ίδρυμα στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται το ονομαστό Volkonsky House.

Το Volkonsky House βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας και ήταν το σπίτι αριστοκράτη της προ-Σοβιετικής περιόδου. Πλέον ανήκει στο The Centre for the Development of Inter-personal Communications (CDIC). H Λιουντμίλα Πούτινα βοήθησε στην σύσταση του εν λόγω μη κερδοσκοπικού ιδρύματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας Rossiiskaya Gazeta και δύο πηγών που εργάστηκαν σε αυτό. Η Λιουντμίλα ήταν σύζυγος του Βλαντιμίρ Πούτιν από το 1993 έως και το 2013, όταν και πήραν την απόφαση να χωρίσουν.

Η σύσταση του ιδρύματος έγινε το 2002, όταν ήταν ακόμη παντρεμένοι, και το 2006 η εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta υπέδειξε την κ. Πούτινα ως «διαχειρίστρια» του CDIC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!