Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Η προειδοποίηση της ομάδας των 53+ στον Αλέξη Τσίπρα για τα σκληρά μέτρα
[CNN Greece]: Η προειδοποίηση της ομάδας των 53+ στον Αλέξη Τσίπρα για τα σκληρά μέτρα

[CNN Greece]: Η προειδοποίηση της ομάδας των 53+ στον Αλέξη Τσίπρα για τα σκληρά μέτρα

Με νέα παρέμβαση της η ομάδα 53+ στέλνει σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα μετά την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων, που ουσιαστικά αποτελούν ένα νέο Μνημόνιο που θα επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες. Ουσιαστικά με το κείμενό τους, προειδοποιούν τον πρωθυπουργό να μην ξεχάσει τη δέσμευσή του πως χωρίς ουσιαστική λύση στο θέμα του χρέους δεν θα εφαρμοστούν τα επώδυνα μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

Η ομάδα της οποίας ηγετικό στέλεχος είναι και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ασκεί έντονη κριτική στο κυβερνών κόμμα, λέγοντας πως η επιχειρηματολογία υποστήριξης των αντίμετρων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής ήταν λάθος.

Όπως επισημαίνουν στο νέο κείμενό τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα commonality τα «αντίμετρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίζονται στη λογική ότι εάν στην κυβέρνηση βρίσκονταν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν θα έκαναν το ίδιο».

Επιπροσθέτως, σημειώνουν πως τα θετικά μέτρα δεν θα πρέπει να προβάλλονται ως τυχαίο μπάλωμα ή ένα είδος φιλανθρωπίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που η κυβέρνηση «επικοινώνησε» τα λεγόμενα αντίμετρα. Παραδέχονται επίσης πως τα αντίμετρα μπορεί να αποτελούν μία επιτυχία της ελληνικής πλευράς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξαλείψουν τις κοινωνικές πληγές που θα αποφέρουν τα υπόλοιπα μέτρα.

Στέλνουν σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως θα πρέπει να επαναληφθεί η απολύτως δεσμευτική δήλωση ότι χωρίς ουσιαστική λύση για την απομείωση του χρέους δεν υπάρχουν μέτρα, δεν ισχύουν μέτρα. Με αυτό τον τρόπο ξεκαθαρίζουν στον Αλέξη Τσίπρα πως σε περίπτωση που το Eurogroup της Δευτέρας δεν προβεί σε μία σαφή και ξεκάθαρη δέσμευση για το ελληνικό χρέος τότε η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!