Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Προφυλακίζεται η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία
[CNN Greece]: Προφυλακίζεται η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία

[CNN Greece]: Προφυλακίζεται η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση πέντε υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών της διευθύντριας της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, ενόψει της προσαγωγής τους σε δίκη. Όλοι κατηγορούνται ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Εσέρ και άλλοι οκτώ συγκατηγορούμενοί τους συνελήφθησαν την 5η Ιουλίου, ενώ συμμετείχαν σε ένα σεμινάριο σε ξενοδοχείο κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η Εσέρ και άλλοι πέντε κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν ενώ οι υπόλοιπο τέσσερις αφέθησαν ελεύθεροι.

Οι συλλήψεις τους σημειώθηκαν έναν μήνα μετά τη σύλληψη του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του τουρκικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, του Τανέρ Κιλίτς, με την ίδια κατηγορία. Η ΜΚΟ κατήγγειλε τις συλλήψεις κάνοντας λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» και μια «παράλογη» κίνηση από μέρους των Αρχών.

Το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε πριν από έναν χρόνο έχουν ακολουθήσει αλλεπάλληλα κύματα εκκαθαρίσεων ανθρώπων οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας. Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί και 150.000 άλλοι απομακρύνθηκαν ή απολύθηκαν από τις θέσεις τους, ανάμεσά τους στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί, δημόσιοι λειτουργοί και άλλοι.

Η Εσέρ και τα άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν μαζί της έπαιρναν μέρος σε ένα σεμινάριο για την ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής και τη διαχείριση πληροφοριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!