Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Προεδρικές εκλογές Βόρεια Μακεδονία: Προβάδισμα του Στέβο Πεντάροφσκι
[CNN Greece]: Προεδρικές εκλογές Βόρεια Μακεδονία: Προβάδισμα του Στέβο Πεντάροφσκι

[CNN Greece]: Προεδρικές εκλογές Βόρεια Μακεδονία: Προβάδισμα του Στέβο Πεντάροφσκι

Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πεντάροφσκιπροηγείται στα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των κρίσιμων προεδρικών εκλογών που έλαβαν χώρα στη Βόρεια Μακεδονία .

Με καταμετρημένο περίπου το 80% των ψήφων, ο Πεντάροφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 53,2%, ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποσπά ποσοστό 43,2%. Το ποσοστό των άκυρων ψηφοδελτίων ανέρχεται στο περίπου 3,5%.

Στον πρώτο γύρο, που διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες, ο Πεντάροφσκι είχε επικρατήσει με διαφορά μόλις 0,6% της βασικής του αντιπάλου Σιλιάνοφσκα (42,8% έναντι 42,2%), ενώ σε εκείνον συμμετείχε και ο Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηριζόταν από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Besa» και «Συμμαχία για τους Αλβανούς») και έλαβε ποσοστό 10,6%.

Οι κάλπες έκλεισαν το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, το ποσοστό συμμετοχής, μισή ώρα πριν να κλείσουν οι κάλπες ανερχόταν στο 44,5%, κάτι που σημαίνει ότι εκπληρώθηκε ο όρος που απαιτούταν, (προσέλευση άνω του 40% ), προκειμένου οι εκλογές να θεωρηθούν έγκυρες.

Οι εκλογές, σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, διεξήχθησαν σε ήρεμη ατμόσφαιρα και χωρίς παρατυπίες.

Ο νικητής του σημερινού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών θα διαδεχθεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας τον Γκιόργκι Ιβάνοφ . Η δεύτερη πενταετής θητεία του Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το VMRO-DPMNE, ολοκληρώνεται στις 12 Μαΐου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!