Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Προανακριτική: Θα βγάλουν την κουκούλα οι προστατευόμενοι μάρτυρες;
[CNN Greece]: Προανακριτική: Θα βγάλουν την κουκούλα οι προστατευόμενοι μάρτυρες;

[CNN Greece]: Προανακριτική: Θα βγάλουν την κουκούλα οι προστατευόμενοι μάρτυρες;

Ο τρόπος με τον οποίο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis , ένας άνδρας και μία γυναίκα με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Κατερίνα Κελέση», θα καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή , την ερχόμενη Τρίτη 18 και 19 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, έχει αναχθεί σε μείζονα πολιτικό και νομικό γρίφο.

Η πλειοψηφία των βουλευτών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής θέλει οι δύο αυτοί μάρτυρες να καταθέσουν χωρίς να φοράνε κουκούλες, αλλά διατηρώντας μυστικά τα πραγματικά τους ονόματα, όπως ακριβώς εξετάστηκαν στις 4 Δεκεμβρίου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Δικαστικές πηγές, πάντως, ανέφεραν το αντίθετο, ότι δηλαδή οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και όχι με πραγματικά προσωπικά στοιχεία.

Ο τρόπος με τον οποίο η «Κατερίνα Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης» θα καταθέσουν δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Οι βουλευτές μέλη της αναμένουν οδηγίες από τους δικαστικούς λειτουργούς. Ωστόσο, το βασικό ερώτημα παραμένει. Οι μάρτυρες θα φοράνε κουκούλες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους; Θα έχουν αλλοιωμένη φωνή; Θα μεσολαβεί τεχνητό στοιχείο (τζάμι) ανάμεσα σε εκείνους και τους εξεταστές όπως δηλαδή γίνεται η τηλεδιάσκεψη, ώστε να μην είναι ευκρινή τα πρόσωπά τους; Σε όλα αυτά οι βουλευτές αναμένουν απαντήσεις ώστε να καθορίσουν και οι ίδιοι τη στάση τους.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι θα πρέπει οι δύο μάρτυρες να βγάλουν την κουκούλα, αλλά να διατηρήσουν τα κωδικά τους ονόματα. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι θα είναι πιο εύκολο να ρωτήσουν τους μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!