Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Πρεμιέρα για τον αριστουργηματικό Νέο της Μαντίνειας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
[CNN Greece]: Πρεμιέρα για τον αριστουργηματικό Νέο της Μαντίνειας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

[CNN Greece]: Πρεμιέρα για τον αριστουργηματικό Νέο της Μαντίνειας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αθέατο Μουσείο, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου φέρνει στο φως ακόμη ένα κρυμμένο θησαυρό. Το Αθέατο Μουσείο που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών “δίνει” στο κοινό το αριστουργηματικό άγαλμα νέου, το 17ο αντικείμενο της επιτυχημένης αυτής δράσης.

Το αριστουργηματικό δείγμα της τέχνης που όριζε την κλασική αρχαιότητα συνδυάζει την ηρωική γυμνότητα των εφήβων με τα χαρακτηριστικά του Αντίνοου, ευνοούμενου του αυτοκράτορα Αδριανού κάνει πρεμιέρα από τις 16 Απριλίου στο ΕΑΜ.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Νέος της Μαντίνειας εντοπίστηκε το 1886 στα περίχωρα της ομώνυμης αρχαίας πόλης και μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το έργο αναδύθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 16 Απριλίου στην “αίθουσα του βωμού” (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018.

Η έκθεσή του στο Αθέατο Μουσείο πλαισιώνει την περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου “Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο” που εγκαινιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει για ένα έτος.

Ο Νέος της Μαντίνειας, αρ. ευρ. Γ 698 @Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!