Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Πρ. Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στη Συνθήκη της Λωζάνης
[CNN Greece]: Πρ. Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στη Συνθήκη της Λωζάνης

[CNN Greece]: Πρ. Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στη Συνθήκη της Λωζάνης

Με αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής πλευράς από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου , όπου είπε ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, ο Προκόπης Παυλόπουλος στέλνει αυστηρό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στα Χανιά και κατά τη διάρκεια της αντιφώνησης του κατά το επίσημο γεύμα που του παρατέθηκε στη λέσχη αξιωματικών φρουράς Κρήτης τόνισε ότι «οποίοι αμφισβητούν τα σύνορα της χώρας μας αμφισβητεί και τα σύνορα της Ευρώπης» επισημαίνοντας ότι η συνθήκη της Λωζάνης ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει όπως είπε κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες.

«Η συνθήκη της Λωζάνης του 1923 η οποία έκτοτε έως σήμερα και στο διηνεκές θα αποτελεί τη συνθήκη με βάση την οποία καθορίζονται τα σύνορα της Ελλάδας με την γειτονική Τουρκία. Που βέβαια μέσα στην πορεία του χρόνου ακριβώς λόγω της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σύνορα αυτά πλέον είναι και σύνορα της ΕΕ» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που συνέχισε λέγοντας:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι όποιος αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης βάλει ευθέως κατά του διεθνούς δικαίου:

Παράλληλα κάλεσε την Τουρκία να μην προβαίνει σε προκλήσεις που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή της πορεία, τονίζοντας ότι

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!