Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Πουλήθηκε σε δημοπρασία το διασημότερο (ίσως) όπλο της γαλλικής ιστορίας
[CNN Greece]: Πουλήθηκε σε δημοπρασία το διασημότερο (ίσως) όπλο της γαλλικής ιστορίας

[CNN Greece]: Πουλήθηκε σε δημοπρασία το διασημότερο (ίσως) όπλο της γαλλικής ιστορίας

Είχε χρησιμοποιηθεί από τον εραστή του Αρθούρ Ρεμπώ, επίσης Γάλλο ποιητή Πολ Βερλέν, κατά την διάρκεια ενός καβγά που είχαν στις Βρυξέλλες στις 10 Ιουλίου 1873.

Το περίστροφο πουλήθηκε πολλά περισσότερα χρήματα από την αρχική εκτίμηση, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που το θεωρούν ως το πιο διάσημο όπλο στη γαλλική ιστορία.

Οι δύο άνδρες είχαν μια παράνομη σχέση, όταν ο Βερλέν ήταν παντρεμένος και ο Ρεμπώ ήταν ακόμη έφηβος. Οι δυο τους βρισκόταν σε ένα ξενοδοχείο στη βελγική πρωτεύουσα, όταν ο αλλόφρων Βερλέν φέρεται να φώναξε: «Τώρα θα σου δείξω πως είναι να φεύγεις!» στον 18χρονο και πυροβόλησε δύο φορές με το εξάσφαιρο περίστροφο Lefaucheux.

Μία σφαίρα πέτυχε τον Ρεμπώ στον καρπό, ενώ η άλλη χτύπησε τον τοίχο. Ο Βερλέν καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή στο Βέλγιο μετά τους πυροβολισμούς.

Το περίστροφο επιστράφηκε στο κατάστημα πώλησης όπλων στις Βρυξέλλες, από όπου το είχε αγοράσει ο Βερλέν και παρέμεινε εκεί μέχρι το 1981, όταν το κατάστημα έκλεισε και αγοράστηκε από έναν συλλέκτη.

Ο Ρεμπώ επέστρεψε στο Charleville στη βόρεια Γαλλία και ολοκλήρωσε το «Une Saison en Enfer» (Μια εποχή στην κόλαση), ένα βιβλίο που έγινε ένα από τα πιο διάσημα έργα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!