Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Πότε ξεκινούν τα τρίμηνα στο Δημοτικό – Τι ισχύει για την αξιολόγηση των μαθητών
[CNN Greece]: Πότε ξεκινούν τα τρίμηνα στο Δημοτικό – Τι ισχύει για την αξιολόγηση των μαθητών

[CNN Greece]: Πότε ξεκινούν τα τρίμηνα στο Δημοτικό – Τι ισχύει για την αξιολόγηση των μαθητών

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των τριμήνων για ταΔημοτικά σχολεία . Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση λοιπόν, το πρώτο τρίμηνο θα αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και θα λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο θα αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και θα λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο θα αρχίζει στις 11 Μαρτίου και θα λήγει στις 15 Ιουνίου.

Στην ίδια απόφαση περιγράφονται αναλυτικά όσα θα ισχύουν από δω και πέρα στις διαδικασίες αξιολόγησης των μαθητών σε κάθε μία από τις τάξεις του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα, στην Α’ και Β’ Δημοτικού θα υπάρχει μόνο προφορική περιγραφική αξιολόγηση, ο δάσκαλος δηλαδή στην λήξη κάθε τριμήνου θα ενημερώνει τους γονείς για την πορεία των παιδιών τους. Το Βιβλίο Μητρώου και Προόδου του μαθητή θα παραμένει κενό μέχρι το τέλος του έτους, όταν ο δάσκαλος θα αναγράφει τις ενδείξεις «Προάγεται» ή «Επαναλαμβάνει την τάξη». Οι μαθητές θα περνούν στην επόμενη τάξη ή όχι, βάση της κρίσης του δασκάλου.

Για την Γ’ και Δ’ Δημοτικού το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει περιγραφική αξιολόγηση σε συνδυασμό με κλίμακα βαθμολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!