Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Πώς θα γίνει η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 από το βυθό της Σκύρου (vid)
[CNN Greece]: Πώς θα γίνει η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 από το βυθό της Σκύρου (vid)

[CNN Greece]: Πώς θα γίνει η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 από το βυθό της Σκύρου (vid)

Σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) θα αναλάβει το έργο της ανέλκυσης του Mirage 2000-5 που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκύρου , με αποτέλεσμα τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου .

Το σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ σύμφωνα με το ekriti.gr πρόκειται να αποπλεύσει από την Κρήτη μέσα στις επόμενες ώρες προκειμένου να βρεθεί στη Σκύρο ώστε να ανασύρει από το βυθό το αεροσκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αναμένεται με αγωνία από τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης που έχει συσταθεί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, προκειμένου οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας να έχουν στα χέρια τους κάθε διαθέσιμο στοιχείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και σε αυτή την αποστολή, οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ θα χρησιμοποιήσουν τα ηχοβολιστικά και τα τηλεχειριζόμενα οχήματα που διαθέτουν προκειμένου να φτάσουν στο μαχητικό, να το καταγράψουν και στη συνέχεια – αν είναι εφικτό – να το ανελκύσουν. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες, ωστόσο το εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό του σκάφους εγγυάται ουσιαστικά το ίδιο το αποτέλεσμα, το οποίο είναι και ένα μεγάλο «στοίχημα» για όλους τους συμμετέχοντες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΛΚΕΘΕ αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας μια τέτοια αποστολή. Το καλοκαίρι του 2016 είχε πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ανέλκυση τμημάτων και μειζόνων συγκροτημάτων αεροσκάφους F-16 Blk 52+, το οποίο κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στις 4 Δεκεμβρίου 2014 (με το πλήρωμα να κάνει με επιτυχία χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων και να διασώζεται) προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!