Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Πορτογαλία: Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης, 3.000 πυροσβέστες στη «μάχη» της κατάσβεσης
[CNN Greece]: Πορτογαλία: Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης, 3.000 πυροσβέστες στη «μάχη» της κατάσβεσης

[CNN Greece]: Πορτογαλία: Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης, 3.000 πυροσβέστες στη «μάχη» της κατάσβεσης

Νέες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε δάση της Πορτογαλίας με πάνω από 3.000 πυροσβέστες να επιχειρούν για την κατάσβεσή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της πολιτικής προστασίας της χώρας οι φωτιές αυτές είναι “μεγάλης πολυπλοκότητας με ευμετάβλητους ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες”.

Η ένταση και το πλήθος αυτών των πυρκαγιών έκαναν τη Λισαβόνα να ενεργοποιήσει την κοινή δύναμη που έχει συστήσει με τη Μαδρίτη με την Ισπανία να στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair. Ένα μαροκινό Καναντέρ τέθηκε επίσης στη διάθεση των πορτογαλικών αρχών, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά μαίνεται κοντά στην πόλη Αμπράντς της κεντρικής Πορτογαλίας, στην περιοχή Σανταρέμ με 650 πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο έχοντας στο πλευρό τους την υποστήριξη περίπου 10 αεροσκαφών κι ελικοπτέρων.

Αρκετά είναι τα χωριά της περιοχής που εκκενώθηκαν, ενώ κάτοικοι, έσπευσαν να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης ακόμη και με τα ελάχιστα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους όπως για παράδειγμα, κουβάδες και απλούς σωλήνες άρδευσης σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από πορτογαλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πηγή: EPA/PAULO NOVAIS

Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσει ο αυτοκινητόδρομος A23 και πολλές άλλες εθνικές οδοί εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει ήδη πολλά εξοχικά ανθρώπων που ζουν στο εξωτερικό ή στη Λισαβόνα.

Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι θορυβημένοι καθώς βλέπουν στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται στον ουρανό γύρω από το Αμπράντς, καλύπτοντας ουσιαστικά όλο τον ορίζοντα και απειλώντας να μετατρέψουν ολόκληρα χωριά σε στάχτες, διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!