Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Πολύτιμο & σμαραγδένιο: το βυθισμένο ναυάγιο και οι λίθοι του στο σφυρί
[CNN Greece]: Πολύτιμο & σμαραγδένιο: το βυθισμένο ναυάγιο και οι λίθοι του στο σφυρί

[CNN Greece]: Πολύτιμο & σμαραγδένιο: το βυθισμένο ναυάγιο και οι λίθοι του στο σφυρί

Η Κλεοπάτρα τα λάτρευε και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ τα προσκυνούσε. Οι Αιγύπτιοι υποστήριζαν πως φέρνουν αιώνια ζωή και ακόμη και αν τα διαμάντια έχουν τη φήμη του καλύτερου φίλου μιας γυναίκας, τα σμαράγδια είναι σπανιότερα και πιο πολύτιμα.

“Εξαιτίας των πλούσιων χρωμάτων τους, της βασιλικής ιστορίας τους και της αναγνωρίσιμης φόρμας τους, τα σμαράγδια είναι από τους πιο εμβληματικούς πολύτιμους λίθους στη βιομηχανία των κοσμημάτων” λέει η Amanda Gizzi, εκπρόσωπος της εμπορικής ένωσης Jewelers of America.

Στις 25 Απριλίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μερικά από τα πιο μεγαλοπρεπή και πολύτιμα σμαράγδια στον κόσμο καθώς αυτά θα τεθούν προς πώληση στη δημοπρασία του Guernsey’s στη Νέα Υόρκη.

Με παραπάνω από είκοσι κομμένους και ακατέργαστους λίθους και δεκατρία θεαματικά κοσμήματα, τα σπάνια σμαράγδια που θα είναι διαθέσιμα για αγορά προέρχονται από μία συλλογή, την οποία δημιούργησε ο ειδικός Manuel Marcial.

Βυθισμένος θησαυρός

Ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα της πώλησης είναι μία συλλογή κομμένων σμαραγδιών από το ναυάγιο του Nuestra Señora de Atocha, το πλοίο που βυθίστηκε το 1622.

Το ναυάγιο θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα της ιστορίας σύμφωνα με τον κατάλογο της πώλησης, λόγω των πολλών σμαραγδιών τύπου Muzo.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!