Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [CNN Greece]: Πόλεμος στην Καμπανία: Δαβίδ & Γολιάθ στη χώρα της σαμπάνιας
[CNN Greece]: Πόλεμος στην Καμπανία: Δαβίδ & Γολιάθ στη χώρα της σαμπάνιας

[CNN Greece]: Πόλεμος στην Καμπανία: Δαβίδ & Γολιάθ στη χώρα της σαμπάνιας

Ακριβή γη, αφόρητοι φόροι. Οι επαγγελματίες της “λαμπερής” σαμπάνιας είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ακόμη και αν οι αμπελώνες της Καμπανίας στη Γαλλία παράγουν “χρυσό”.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ τα 10 στρέμματα στην Καμπανία της βορειοανατολικής Γαλλίας η τιμή του αμπελώνα συνεχίσει να εκτινάσσεται και μαζί ο φόρος κληρονομιάς.

Απέναντι στις δαπανηρές μεταβιβάσεις, ορισμένοι αμπελουργοί κληρονομούν κατατετμημένα αγροτεμάχια στα οποία δεν είναι πλέον επικερδής η παραγωγή του αφρώδους οίνου και βασιλιά των κρασιών.

“Στην Καμπανία, κάποιος που κληρονομεί δέκα στρέμματα πρέπει να εξοφλήσει ποσό σχεδόν 100.000 ευρώ στην εφορία… Πρέπει να δίνει τα εισοδήματα 30 χρόνων για να αποπληρώσει τους φόρους κληρονομίας του”, τονίζει η διεύθυνση του γενικού συνδικάτου αμπελουργών, που αγωνίζεται ώστε το αμπέλι να θεωρηθεί επαγγελματικό αγαθό και όχι εισόδημα.

Εντούτοις, ο κλάδος δείχνει πιο ακμάζων από ποτέ με έναν κύκλο εργασιών ρεκόρ: 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017 για την πώληση περίπου 307 εκατ. φιαλών, σύμφωνα με την Διεπαγγελματική Επιτροπή Καμπανίτη Οίνου, το θεσμικό όργανο αμπελουργών, συνεταιρισμών και επιχειρήσεων.

Αλλά η κατάσταση αυτή κρύβει ανισότητες ανάμεσα σε οινοπαραγωγούς, που είναι μεν ιδιοκτήτες των αμπελώνων, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε εξαγωγές, και τις μεγάλες μάρκες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και ικανές να κάνουν κολοσσιαίες επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!