Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Πιερία: Γράφει ιστορία με τον πρώτο απτικό χάρτη αρχαιολογικού χώρου
[CNN Greece]: Πιερία: Γράφει ιστορία με τον πρώτο απτικό χάρτη αρχαιολογικού χώρου

[CNN Greece]: Πιερία: Γράφει ιστορία με τον πρώτο απτικό χάρτη αρχαιολογικού χώρου

Ένα νέο αισιοδοξίας σε μια ειδησεογραφία “τυφλή” προς τις κοινωνικές ομάδες που οφείλουμε να φροντίζουμε έρχεται από την Πιερία . Εκεί, στο στο βιωματικό πάρκο Λειβήθρων τοποθετήθηκε ο πρώτος απτικός χάρτης αρχαιολογικού χώρου και είναι από σήμερα στη διάθεση επισκεπτών, με μερική ή ολική τύφλωση , για τη διευκόλυνση και την καθοδήγησή τους.

Ο χάρτης κατασκευάστηκε με τρισδιάστατη εκτύπωση, από τον Γιώργο Μικρού, στο πλαίσιο της κύριας μεταπτυχιακής εργασίας του στο Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο και εντάσσεται στο project “Mind The Map- 3d printed tactile maps for archaeological sites and public spaces” (3d τυπωμένοι χάρτες για αρχαιολογικούς χώρους και δημόσιους χώρους).

“To project Mind the Map έχει σκοπό να φέρει μία μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας πιο κοντά με τον πολιτισμό” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM 104,9″ o Γιώργος Μικρού, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού TE του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Με πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές που αφορούν τον σχεδιασμό προϊόντων και εργασία σε επιχείρηση υλικών αναστήλωσης και αναπαλαίωσης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και φάρων, ο Γιώργος Μικρού σχεδίασε το καινοτόμο project που αφορά την απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων σε τρισδιάστατο χάρτη, με την βοήθεια της 3d printing τεχνολογίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης και τη Λία Αβράαμ, εκπαιδεύτρια κινητικότητας-προσανατολισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!