Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Πέτσας: Ο προϋοπολογισμός ενσωματώνει όλες τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
[CNN Greece]: Πέτσας: Ο προϋοπολογισμός ενσωματώνει όλες τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

[CNN Greece]: Πέτσας: Ο προϋοπολογισμός ενσωματώνει όλες τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Εβδομάδα μεταρρυθμίσεων » χαρακτήρισε Στέλιος Πέτσας την εβδομάδα που διανύουμε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο «που ενέκριναν οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου». Ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο η ιδιοκτησία του οποίου, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ανήκει στην Ελλάδα, δεν επιβάλλεται έξωθεν».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έως το τέλος του χρόνου η Βουλή των Ελλήνων θα έχει ψηφίσει 32 νομοσχέδια και το νέο Σύνταγμα.

«Πρόκειται για πρωτοφανές και εξόχως αποδοτικό κυβερνητικό έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατί ο χρόνος είναι χρήμα. Και οι Έλληνες δεν μπορούν να περιμένουν» τόνισε, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο αυτό, διανύουμε μια «εβδομάδα μεταρρυθμίσεων» για τη δημοκρατία, την οικονομία και την εθνική άμυνα.

Αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως σήμερα, Τρίτη, γίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής συζήτηση και ψηφοφορία διυπουργικού νομοσχεδίου με επείγουσες διατάξεις.

«Αντί της πεπατημένης του παρελθόντος, δηλαδή με κατάθεση βροχής τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, επιλέξαμε έναν καθαρό δρόμο με σεβασμό στη Βουλή, φέρνοντας ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις επείγουσες διατάξεις. Ανάμεσα στα άλλα με το νομοσχέδιο αυτό:

  • Παρατείνεται το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας κατά 4 μήνες, δηλαδή μέχρι και 30 Απριλίου 2020.
  • Παρατείνεται για πέντε μήνες, έως την 31η Μαΐου 2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την οριστική υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε 120 δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!