Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Παυλόπουλος σε Τουρκία: ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας είναι και ΑΟΖ της Ε.Ε.
[CNN Greece]: Παυλόπουλος σε Τουρκία: ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας είναι και ΑΟΖ της Ε.Ε.

[CNN Greece]: Παυλόπουλος σε Τουρκία: ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας είναι και ΑΟΖ της Ε.Ε.

«Η Ελλάδα στηρίζει, κατά πάντα, την Κύπρο απέναντι στις προκλητικώς αυθαίρετες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας». Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος , υποδεχόμενος τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη , στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στέλνοντας ένα αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «η εκ μέρους της Τουρκίας ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και συγκεκριμένα του Δικαίου της Θάλασσας -κατά την Συνθήκη του Montego Bay του 1982, η οποία δεσμεύει και την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου- δεν θα περάσει».

«Ας μην ξεχνά η Τουρκία ότι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και της Ελλάδας είναι και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την προσφώνησή του προς το Νίκο Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο Κυπριακό, ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας μας, ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως το έχουν αποδείξει εμπράκτως, επιδιώκουν, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του. Όμως, όπως είναι αυτονόητο, η λύση αυτή είναι νοητή μόνον υπό όρους πλήρους σεβασμού του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».

Αναστασιάδης: Δεν βοηθούν και δεν γίνονται δεκτές οι τουρκικές παραβιάσεις

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλος για «την άδολη, την χωρίς σκοπιμότητες, γνήσια στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Ελληνική Δημοκρατία», στηλίτευσε τη στάση της Άγκυρας, επισημαίνοντας πως η Τουρκία θέτει διαρκώς προσκόμματα στην περαιτέρω πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!