Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Παυλόπουλος: πΓΔΜ και Αλβανία υπονομεύουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική
[CNN Greece]: Παυλόπουλος: πΓΔΜ και Αλβανία υπονομεύουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική

[CNN Greece]: Παυλόπουλος: πΓΔΜ και Αλβανία υπονομεύουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική

Συνέντευξη σε σερβική εφημερίδα έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επ’ ευκαιρίας της επίσκεψής του στη χώρα. Στα πλαίσια της συνέντευξης ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, το Κυπριακό, αλλά και την πορεία της Τουρκίας.

«Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», διαμήνυσε στην ΠΓΔΜ, μιλώντας στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου.

«Προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκής της προοπτική», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι παρεμφερές είναι και το μήνυμα της Ελλάδας προς την Αλβανία : «Όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο – όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας – υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας , ενώ επεσήμανε ότι οι δύο χώρες «έχουν αποδείξει ότι σέβονται και τιμούν τον ιστορικό, κυριολεκτικώς, ρόλο τους για την εμπέδωση της Ειρήνης, της Ασφάλειας και της Διεθνούς Νομιμότητας στα Βαλκάνια».

Ως προς το Κυπριακό , ο κ. Παυλόπουλος, αφού διευκρίνισε ότι αυτό αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε: «επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του».

Αναφερόμενος στην Τουρκία , υπογράμμισε: «Εμείς, οι Έλληνες, θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, θέλουμε μια Τουρκία ευημερούσα, μια Τουρκία η οποία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!