Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας
[CNN Greece]: Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας

[CNN Greece]: Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας

Τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα επιβεβαίωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος , υποδεχόμενος την πρωθυπουργό της γείτονος Άνα Μπρνάμπιτς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Επιδιώκουμε, ειλικρινώς, την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, αναγνωρίζοντας, ταυτοχρόνως, τον κομβικό ρόλο της Χώρας σας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας. Επιπλέον, στηρίζουμε εμπράκτως την Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και είμαστε, πάντοτε, έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια, ώστε η Χώρα σας ν’ ανταποκριθεί, το ταχύτερο δυνατό, στις απαιτητικές- όπως είναι βεβαίως γνωστό- προϋποθέσεις του συνόλου του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στην πρωθυπουργό της Σερβίας.

Από την πλευρά της, η κυρία Μπρνάμπιτς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη χαρά της που βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κι εσάς προσωπικά για την φιλία σας, αλλά και τα αισθήματα που τρέφετε προς την χώρα μου, τη Σερβία. Έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα υπογράψουμε και την Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας, κάτι που θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της πάρα πολύ καλής συνεργασίας μας και νομίζω ότι είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε και άλλες πόρτες όσον αφορά την μεταξύ μας συνεργασία», τόνισε.

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξή σας όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!