Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η πρωτοβουλία «Πόλεις Αλληλεγγύης» για το προσφυγικό
[CNN Greece]: Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η πρωτοβουλία «Πόλεις Αλληλεγγύης» για το προσφυγικό

[CNN Greece]: Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η πρωτοβουλία «Πόλεις Αλληλεγγύης» για το προσφυγικό

Η πρωτοβουλία «Πόλεις Αλληλεγγύης» για το προσφυγικό παρουσιάστηκε το μεσημέρι από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στο Social Affairs Forum της Αθήνας, παρουσία 150 εκπροσώπων 50 ευρωπαϊκών πόλεων.

Αυτή η πρωτοβουλία –στην οποία εκτός της Αθήνας συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Μαδρίτη, η Λισσαβώνα, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, και η Λειψία– στοχεύει να εδραιώσει τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων, αλλά και να τις ενισχύσει περαιτέρω.

Όπως τονίστηκε, οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» ενσωματώνουν μία ανθρωπιστική απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα, υποστηρίζοντας μία δίκαιη κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «την επόμενη ημέρα μίας κρίσης, η οποία δημιούργησε ένταση και υπονόμευσε τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες, οι πόλεις μας απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν λύσεις στις πολλαπλές επιπτώσεις της προσφυγικής πρόκλησης και να είναι πρωτοπόρες στην προώθηση της συνύπαρξης και του αμοιβαίου σεβασμού».

Όπως τόνισε:

Επίσης, σε γραπτή δήλωσή της, η δήμαρχος Βαρκελώνης Άντα Κολάου (Ada Colau), σημειώνει:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!