Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Παρουσία του πρωθυπουργού στις 25 Φεβρουαρίου το Συνέδριο της ΓΣΕΕ
[CNN Greece]: Παρουσία του πρωθυπουργού στις 25 Φεβρουαρίου το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

[CNN Greece]: Παρουσία του πρωθυπουργού στις 25 Φεβρουαρίου το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Μία ημέρα μετά την -κατά πλειοψηφία- απόφαση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί Συνέδριο για την εκλογή των Οργάνων Διοίκησης της ΓΣΕΕ στις 25 Φεβρουαρίου, το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην απόφαση της πλειοψηφίας, ανακοίνωσε ότι Συνέδριο δεν πρόκειται να γίνει.

Αφήνει δε σαφώς να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει την τακτική διάλυσης του Συνεδρίου όπως σε Ρόδο και Καλαμάτα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, «αποφάσισε να μη γίνει Συνέδριο».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις δύο τελευταίες απόπειρες συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ο «επιχειρησιακός βραχίονας» του ΚΚΕ κινητοποίησε αρκετές εκατοντάδες μέλη του, τα οποία -κατά γενική ομολογία- με την ανοχή της αστυνομίας και της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προπηλάκισαν εκπροσώπους εργαζομένων και κατάφεραν να ματαιώσουν την εκλογική διαδικασία.

Τώρα που οι πολιτικές συνθήκες έχουν αλλάξει, καταγγέλουν τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία διορίστηκε από το Πρωτοδικείο λόγω των βίαιων επεισοδίων σε Καλαμάτα και Ρόδο, επειδή θέλει να τηρήσει κατά γράμμα τη δικαστική απόφαση του διορισμού της.

Η απόφαση αυτή προβλέπει ως αποκλειστικό και μόνο αντικείμενό της 6μηνης θητείας της σημερινής διοίκησης, την εκλογική διαδικασία την οποία το ΠΑΜΕ και πάλι απειλεί να ματαιώσει, ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρεται γιατί η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα!

Τι είναι, όμως, αυτό που οδήγησε το ΠΑΜΕ (δηλαδή το ΚΚΕ) στην στρατηγική των βιαιοτήτων, όχι μόνο στα Συνέδρια της ΓΣΕΕ αλλά και σε αντίστοιχες διαδικασίες Ομοσπονδιών και Εργατικών κέντρων;

Τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και το ΠΑΜΕ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία κατά εκπροσώπων των εργαζομένων;

Επισήμως, τα στελέχη του μιλούν για νοθείες και ζητούν να κοπούν 53 αντιπρόσωποι από την εκλογική διαδικασία. Δεν αφήνουν, όμως, να αποφασίσει, όπως ορίζει ο νόμος και το καταστατικό, το ίδιο το συνέδριο, αλλά θέλουν αυτό να γίνει εκ των προτέρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!