Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Παραίτηση με αιχμές από τον υπουργό Παιδείας της Ιταλίας
[CNN Greece]: Παραίτηση με αιχμές από τον υπουργό Παιδείας της Ιταλίας

[CNN Greece]: Παραίτηση με αιχμές από τον υπουργό Παιδείας της Ιταλίας

Νέο «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση Κόντε αποτελεί η παραίτηση τουυπουργού Παιδείας , Λορέντσο Φιοραμόντι, ο οποίος εγκατέλειψε το αξίωμα καταγγέλοντας τα «σαφώς ανεπαρκή κονδύλια προς στήριξη της δημόσιας παιδείας που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020».

Ο Φιοραμόντι είχει προειδοποιήσει με παραίτηση αν η κυβέρνηση δεν του εξασφάλιζε περισσότερα κονδύλια για να αναπτύξει το πρόγραμμά του αναφορικά για την ανασύσταση της δημόσια παιδείας.

«Όταν πρόκειται για τα σχολεία και την επιστημονική έρευνα, απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορούν ποτέ να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι. Αλλά όταν υπάρχει η πολιτική βούληση για άλλους σκοπούς εξασφαλίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο παραιτηθείς υπουργός.

Ετοιμάζει κόμμα

Ο Φιοραμόντι είναι μέλος του Κινήματος Πέντε Αστέρων αλλά μετά με την παραίτησή του από την κυβερνητική ομάδα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, προτίθεται σύντομα να αποχωρήσει από τους «πεντάστερους» και να ιδρύσει μια νέα πολιτική δύναμη, η οποία αναμένεται, πάντως, να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Η κίνηση αυτή προσθέτει ένα ακόμη θέμα προς επίλυση στα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Πρώτο και κύριο οι πρόσφατες αποχωρήσεις τριών γερουσιαστών, οι οποίοι εγκατέλειψαν το κίνημα που ίδρυσε ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο. Ο Ντι Μάιο τους κατηγόρησε για πολιτικό οπορτουνισμό και για ξεπούλημα κάθε ιδεώδους, αλλά ο Σαλβίνι έσπευσε να τους υπερασπιστεί και τόνισε ότι «στην πραγματικότητα οι “πεντάστεροι” είναι εκείνοι που δεν σεβάστηκαν τις ιδέες και τις υποσχέσεις τους».

Τις ερχόμενες εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις γερουσιαστών από την πολιτική δύναμη του Ντι Μάιο, με στόχο, πάντα, την ένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Λέγκα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!