Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Παρέμβαση Παπαδημούλη για τα Ίμια με ανάρτηση σε ελληνικά και τουρκικά
[CNN Greece]: Παρέμβαση Παπαδημούλη για τα Ίμια με ανάρτηση σε ελληνικά και τουρκικά

[CNN Greece]: Παρέμβαση Παπαδημούλη για τα Ίμια με ανάρτηση σε ελληνικά και τουρκικά

Παρέμβαση για το θέμα των Ιμίων με ανάρτηση στο twitter σε ελληνικά,αγγλικά και τουρκικά, έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης στην ανάρτησή του τονίζει πως «η επιθετική ρητορική και οι ακραίες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας δεν συμβάλλουν στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την Ελλάδα» και συνεχίζει λέγοντας:

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας και το συμφέρον των δύο λαών απαιτούν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9, για το ίδιο θέμα, τόνισε πως «αυτήν την ώρα στο θέμα αυτό θα έπρεπε να έχουμε -πράγμα που δεν βλέπω δυστυχώς- απόλυτη εθνική ομοψυχία, δεν είναι θέμα για πολιτικές κόντρες στην Ελλάδα».

«Σωστά επιλέγουμε τη σθεναρή υποστήριξη των εθνικών μας δικαίων, υπερασπίζουμε τη συνθήκη της Λοζάνης, το ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, αλλά και την ίδια ώρα επιδεικνύουμε ψυχραιμία, σταθερότητα και διευρύνουμε τα πολιτικά και διπλωματικά ερείσματα της χώρας, ως πόλου σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όσο μπορεί, χωρίς να υφίσταται ταπεινώσεις, που γνωρίσαμε στο παρελθόν, στη δεκαετία του ’90, με αφορμή τα Ίμια ή λίγο αργότερα με αφορμή τον Οτσαλάν (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!