Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Πανελλήνιες 2019: Ριζικές αλλαγές στο μηχανογραφικό – Τα SOS και οι «παγίδες»
[CNN Greece]: Πανελλήνιες 2019: Ριζικές αλλαγές στο μηχανογραφικό – Τα SOS και οι «παγίδες»

[CNN Greece]: Πανελλήνιες 2019: Ριζικές αλλαγές στο μηχανογραφικό – Τα SOS και οι «παγίδες»

Οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων θα βρεθούν «αντιμέτωποι» με ένα μηχανογραφικό δελτίο που δεν θα µοιάζει σχεδόν καθόλου µε αυτό των προηγούµενων ετών.

Πρώτον, γιατί θα υπάρχουν πολλά νέα τµήµατα και δεύτερον διότι δεν θα υπάρχουν καθόλου ΤΕΙ. Αυτό, άλλωστε, ακούστηκε και διά στόµατος του υπουργού Παιδείας πριν από λίγες µέρες με τον κ. Κώστα Γαβρόγλου να ξεκαθάρισε ότι «από του χρόνου όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν σε Πανεπιστήµια».

Το συµπέρασµα είναι, λοιπόν, ότι αν κάποιοι υποψήφιοι υπολόγιζαν σε σπουδές στην Τεχνολογική Εκπαίδευση, θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Και αν αναρωτιούνται τόσο οι µαθητές όσο και οι γονείς τους τι σηµαίνουν όλα αυτά στην πράξη, η απάντηση είναι µία. Από τώρα, και όχι την τελευταία στιγµή, θα πρέπει να αποδυθούν σε µια «έρευνα αγοράς» σχετικά µε όλες τις αλλαγές που θα γίνουν έτσι ώστε να είναι ενηµερωµένοι για το περιεχόµενο σπουδών των τµηµάτων, τα επαγγέλµατα στα οποία οδηγούν, τα µεταπτυχιακά που θα προσφέρουν και, βέβαια, τα επαγγελµατικά δικαιώµατα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος», σε λίγες ηµέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει προφανώς τις τελευταίες για φέτος συγχωνεύσεις των ΤΕΙ µε Πανεπιστήµια, αφού αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο µηχανογραφικό το οποίο θα συµπληρώσουν οι απόφοιτοι της Γ’ Λυκείου µετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Ιούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!