Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Πανελλήνιες 2019: Ποιες αλλαγές προβλέπονται στο νέο μηχανογραφικό – Αναλυτικά όλα τα πεδία
[CNN Greece]: Πανελλήνιες 2019: Ποιες αλλαγές προβλέπονται στο νέο μηχανογραφικό – Αναλυτικά όλα τα πεδία

[CNN Greece]: Πανελλήνιες 2019: Ποιες αλλαγές προβλέπονται στο νέο μηχανογραφικό – Αναλυτικά όλα τα πεδία

Αλλαγές θα υπάρχουν από τον Σεπτέμβρη του 2019 στον χάρτη των Πανεπιστημίων μετά την κατάργηση των ΤΕΙ και τον πολλαπλασιασμό των επιστημονικών τμημάτων. Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν τα παιδαγωγικά, τα πολυτεχνικά τμήματα και τις γεωπονικές.

Ο συνολικός αριθμός των τμημάτων 424, ενώ 38 τμήματα δεν θα λειτουργήσουν από φέτος αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σε όλα τα επιστημονικά πεδία υπάρχει αύξηση των τμημάτων, μάλιστα σε ορισμένα η αύξηση φτάνει ακόμα και τα 30 τμήματα (πχ 1ο και 3ο επιστημονικό πεδίο).

Οι επιλογές για τους υποψηφίους διευρύνονται ενώ πλούσια είναι και η αύξηση αριθμού των κοινών τμημάτων, καθώς πλέον φτάνουν τα 173. Σε κάποια από αυτά η εισαγωγή γίνεται και από τα 4 επιστημονικά πεδία, όπως τα παιδαγωγικά, ΤΕΦΑΑ, μουσικά, σε κάποια η εισαγωγή γίνεται από 3 επιστημονικά τμήματα, όπως οι αστυνομικές σχολές, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική.

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε συνδυασμό με το νέο χάρτη των Πανεπιστημίων ρίχνουν τις φετινές βάσεις. Τη μείωση αναμένεται να πιστωθούν κυρίως τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιφέρειας και όχι τόσο τα κεντρικά πανεπιστήμια.

Παράλληλα, στα κοινά τμήματα αναμένονται αρκετές καραμπόλες που θα ξεδιαλύνουν με την ανακοίνωση των επιδόσεων των υποψηφίων στις εξετάσεις. Ο ανταγωνισμός ανεβαίνει για 173 τμήματα, όμως οι υποψήφιοι δεν θα εξετάζονται στα ίδια μαθήματα. Για παράδειγμα, στα γεωπονικά τμήματα εξετάζονται οι υποψήφιου του 2ου και του 3ου επιστημονικού πεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!