Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Πανελλήνιες 2017: Η πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο
[CNN Greece]: Πανελλήνιες 2017: Η πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο

[CNN Greece]: Πανελλήνιες 2017: Η πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Μια μέρα έμεινε για τους υποψηφίους τωνπανελλαδικών εξετάσεων να οριστικοποιήσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία και να κάνουν την τελική υποβολή, καθώς, την Τρίτη 18 Ιουλίου λήγει η παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, έχει σχηματιστεί ήδη μια πρώτη εικόνα για το πως θα κινηθούν οι βάσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μεγαλύτερο μέρος των σχολών θα σημειώσει μεγάλες απώλειες στα μόρια εισαγωγής, καθώς περιλαμβάνονται στο 2ο και 5ο επιστημονικό πεδίο (Θετικών-Τεχνολογικών επιστημών και Οικονομικά-Πληροφορική), όπου το μάθημα βαρύτητας των Μαθηματικών Κατεύθυνσης αποδείχτηκε αρκετά δύσκολο.

Δίχτυ ασφαλείας στις πολυτεχνικές σχολές θα έχουν μόνο οι Αρχιτεκτονικές, όπου οι καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πέρσι των υποψηφίων στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο θα συγκρατήσουν την πτώση. Δεν ισχύει το ίδιο για ναυτιλιακά τμήματα με ειδικό μάθημα, όπου οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στα υπόλοιπα μαθήματα έχουν ήδη διαμορφώσει την εικόνα μιας κατακόρυφης πτώσης, η οποία δεν αναστρέφεται από τις φετινές καλύτερες επιδόσεις στα Αγγλικά.

Στον αντίποδα οι σχολές στο 1ο επιστημονικό πεδίο με ειδικό μάθημα, όπου αναμένεται άνοδος μορίων, ενώ η αντιστρόφως ανάλογη εικόνα θα καταγραφεί στα μουσικά τμήματα τα οποία θα σημειώσουν απώλειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!