Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Παναγία των Παρισίων: Ο πλανήτης θρηνεί μια τεράστια καταστροφή (pics&vids)
[CNN Greece]: Παναγία των Παρισίων: Ο πλανήτης θρηνεί μια τεράστια καταστροφή (pics&vids)

[CNN Greece]: Παναγία των Παρισίων: Ο πλανήτης θρηνεί μια τεράστια καταστροφή (pics&vids)

«Το Παρίσι χωρίς την Παναγία του;», «Τρέλα», «Παναγία μου!», «Η πολιτιστική 11η Σεπτεμβρίου του Παρισιού»: οι φράσεις και οι λέξεις αυτές είναι ορισμένες από αυτές που εμφανίζονται σήμερα στον διεθνή Τύπο, επιχειρώντας να εκλογικέψουν την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων , του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας και ενός μνημείου του χριστιανισμού, γνωστού στα πέρατα του κόσμου.

Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί σήμερα την καταστροφή του ιστορικούκαθεδρικούναού, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές από φωτιά.

Η καταστροφική πυρκαγιά, που ξέσπασε τη Δευτέρα, απείλησε να αλλάξει για πάντα την αρχιτεκτονική του Παρισιού και να καταστρέψει για πάντα ένα σύμβολο της καθολικής εκκλησίας -και μάλιστα στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι φλόγες κατέκαιγαν τον καθεδρικόναό για αρκετές ώρες, καταστρέφοντας το 850 ετών κωδωνοστάσιο και στη στέγη.

Ωστόσο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, αποτρέποντας την ολική καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων.

«Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Έχει εν μέρει κατασβεστεί, απομένουν μόνο τοπικές εστίες να κατασβεστούν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπύραρχος Γκαμπριέλ Πλις, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Παρισιού.

Οι δύο πύργοι του καθεδρικού ναού, οι οποίοι έγιναν γνωστοί σε όλο τον κόσμο από το διήγημα του Βίκτωρος Ουγκό «Παναγιά των Παρισίων» και τον ήρωά του Κουασιμόδο, σώθηκαν από την καταστροφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!