Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 9 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Παγωτό που δεν… λιώνει στη ζέστη
[CNN Greece]: Παγωτό που δεν… λιώνει στη ζέστη

[CNN Greece]: Παγωτό που δεν… λιώνει στη ζέστη

Μια μέθοδο που καταφέρνει να σταματήσει την ταχεία τήξη του παγωτού, ακόμη και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κατάφεραν να αναπτύξουν Ιάπωνες επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Καναζάβα.

Οι επιστημονες διαπίστωσαν ότι ένα εκχύλισμα φράουλας καθυστερεί αρκετά το λιώσιμο του παγωτού, και άρα διατηρεί τη στέρεη μορφή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως ακόμα και εάν βάλουμε πάνω από το παγωτό θερμό αέρα από πιστολάκι, αυτό θα διατηρηθεί παγωμένο.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες στο Ιαπωνικό Biotherapy Development Research Centre της πόλης Kanazawa χρησιμοποίησαν ένα εκχύλισμα πολυφαινόλης από φράουλα για να φτιάξουν γρανίτες που δεν λιώνουν.

«Το υγρό πολυφαινόλης έχει ιδιότητες που κάνουν δύσκολο τον διαχωρισμό νερού και λαδιού» ανέφερε ο Tomihisa Ota, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Kanazawa.

Όπως διαπιστώθηκε, αν χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο εκχύλισμα για την παρασκευή παγωτού, τότε αυτή η… λιχουδιά μπορεί να διατηρήσει το αρχικό της σχήμα και να είναι παγωμένη ακόμα εάν εκτεθεί σε ζέστη 28 βαθμών Κελσίου.

«Η γρανίτα που εμπεριέχει αυτό το συστατικό είναι ικανή να διατηρήσει το αρχικό της σχήμα για μεγαλύτερη διάρκεια από το συνηθισμένο καθώς επίσης θα είναι πολύ δύσκολο να λιώσει», πρόσθεσε ο Tomihisa Ota.

Κίνητρο στους επιστήμονες για την συγκεκριμένη έρευνα έδωσε ένας ζαχαροπλάστης στην πόλη Kanazawa, καθώς ήταν ο πρώτος που τόλμησε να χρησιμοποιήσει φράουλες που είχαν περίεργο σχήμα, γεγονός που απέτρεπε τους Ιάπωνες από το να τις αγοράσουν, για την παρασκευή των γλυκών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!