Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Όχι άλλα χάρτινα καράβια στη Μεσόγειο
[CNN Greece]: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Όχι άλλα χάρτινα καράβια στη Μεσόγειο

[CNN Greece]: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Όχι άλλα χάρτινα καράβια στη Μεσόγειο

Χρησιμοποιώντας χαρτόνια και εφημερίδες, 37 παιδιά προσφύγων και μεταναστών δημιούργησαν χάρτινα καραβάκια στην πλατεία Βικτωρίας και έστειλαν το δικό τους μήνυμα: «Όχι άλλα “χάρτινα” καράβια. Ασφαλές πέρασμα για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε συνεργασία με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Welcommon και την εικαστική δράση «Victoria Square Project», με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη, πνίγονται στις βάρκες που διασχίζουν τη Μεσόγειο», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Αχμέτ Μοαβία.

Ο ίδιος προσθέτει ότι το καράβι «έχει, λοιπόν, διπλή σημασία. Συμβολίζει την ελπίδα, αλλά γίνεται και μέσο θανάτου».

Παιδιά που φοιτούν στο σχολείο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών «Alef School» και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Welcommon δημιούργησαν τα χάρτινα καραβάκια, προσκαλώντας και τους περαστικούς της πλατείας Βικτωρίας να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες.

Κάθε καραβάκι συμβόλιζε έναν από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να ξεφύγουν από κάποια εμπόλεμη ζώνη και να βρουν ένα καλύτερο αύριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!